Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
uw loodgieter service

Loodgieterswerken

Word je ’s nachts wakker van het getik van een lekkende kraan? Heeft je cv-ketel een onderhoudsbeurt nodig? Of wil je waterleidingen plaatsen in een recent aangebouwde ruimte? Dit zijn allemaal klussen voor een ervaren loodgieter. In dit artikel bespreken we de verschillende loodgieterswerken en hun prijzen.

 

Welke loodgieterswerken zijn er?

Bij een loodgieter denk je ongetwijfeld aan een specialist die onder je wastafel ligt te sleutelen aan afvoerbuizen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer loodgieterswerken die zo’n expert kan oppakken. We bespreken de volgende categorieën:

CATEGORIE 1: waterleidingen en rioleringswerken

CATEGORIE 2: lekdetectie en oplossen lekkages

CATEGORIE 3: sanitair en badkamer plaatsen

CATEGORIE 4: allerlei HVAC-technieken

Op zoek naar een loodgieter? Dan zit je hier goed. Wij brengen je in contact met een loodgieter in je buurt die je gegarandeerd verder kan helpen. Vul hier het contactformulier in.

loodgieterswerken

 

 

CATEGORIE 1: waterleidingen en rioleringswerken

Corrosie, roestwater, drukproblemen, een vieze rioollucht in huis, … Dit zijn allemaal symptomen van een probleem met een waterleiding of afvoerbuis. Jammer genoeg is het niet altijd even makkelijk om op te sporen. Hieronder wat meer uitleg:

 • Voorbereidende loodgieterswerken: een loodgieter schakel je in voor alles wat te maken heeft met het aanleggen van waterleidingen. Het is namelijk een complexe klus waar veel bij komt kijken. Bij de plaatsing moet die bv. rekening houden met de diepte, de rooilijn, …
 • Roestwater: komt er bruin water uit de kraan? Dan heb je te maken met roestwater. Roestdeeltjes aan de binnenkant van de leidingen kunnen namelijk losraken bij een toename van de stroomsnelheid van het water. Andere oorzaken zijn werken aan het leidingnet of een leidingbreuk.
 • Te lage waterdruk: geen water meer uit de kraan? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben: een bevroren waterleiding, een verstopte binnenleiding, een kapotte drukregelaar, … Heb je dit probleem alleen bij de afname van warm water? Dan ligt het probleem bij je boiler of warmwaterinstallatie.
 • Te hoge waterdruk: stroomt er te veel water uit de kraan? Dan is de binneninstallatie de boosdoener, zoals een kapot warmwatercircuit of een keerklep in de boiler. Beide problemen zijn moeilijk om zelf op te lossen, en dus eigenlijk alleen weggelegd voor een loodgieter.
 • Opgestapeld vuil in de afvoer: een te grote hoeveelheid aan opgestapeld vuil in je afvoer verhindert de doorstroom van water. Het gevolg? Borrelende geluiden, een vieze lucht in huis en soms zelfs ongedierte. Bij een zware verstopping schakel je een loodgieter in.

Problemen met een waterleiding of afvoer? Ontvang vrijblijvend offertes voor loodgieterswerken.

 

 

CATEGORIE 2: lekdetectie en oplossen lekkages

Een andere belangrijke taak van loodgieters is lekdetectie. Lekkages kunnen namelijk op verschillende manieren ontstaan, en moeten snel worden opgespoord om schade te voorkomen. Meestal gaat het om versleten of beschadigde waterleidingen.

Is het lek gevonden? Dan lost een loodgieter dit probleem gericht op, met zo min mogelijk breekwerk. Let wel op: sommige loodgieters voeren geen lekdetectie uit. Deze vakspecialisten voeren dan eerder hun herstelwerken uit op basis van de rapporten van erkende lekdetectiebedrijven.

Last van lekkage? Ontvang vrijblijvend offertes voor loodgieterswerken.

 

 

CATEGORIE 3: Sanitair en badkamer plaatsen

Een andere klus voor loodgieters is het plaatsen, herstellen of vervangen van sanitaire voorzieningen, bijvoorbeeld in je badkamer. Een overzicht van de mogelijke loodgieterswerken:

 • Sanitair: een klein probleem met je sanitair oplossen? Dat is een koud kunstje voor een expert. Dit kan gaan om het uitvoeren van kleine reparaties aan het kraanwerk, de douche, de wastafel, … Ook het plaatsen van nieuwe sanitaire voorzieningen behoort tot z’n takenpakket.
 • Waterbehandeling: heb je thuis last van hard water? Dan kan je loodgieter ook een waterontharder plaatsen.
 • Totaalrenovatie badkamer: de meeste professionals voeren je badkamerrenovatie van A tot Z uit. Hij breekt je oude badkamer uit, plaatst nieuwe leidingen en wandtegels, installeert gloednieuw sanitair, …

Werken aan het sanitair of staat er een badkamerrenovatie op de planning? Ontvang vrijblijvend offertes voor loodgieterswerken.

 

 

CATEGORIE 4: allerlei hvac-technieken

Het mogelijke takenpakket van een loodgieter is meestal erg uitgebreid. Sommigen zijn bijvoorbeeld ook hvac-expert. Hen kan je inschakelen voor de volgende klussen:

 • Reparatie & onderhoud: Is je koel- of verwarmingsinstallatie defect? Of werken je ventilatiekanalen minder voordelig dan eerst? Een loodgieter met de geschikte certificering kan ook dít soort problemen voor je oplossen.
 • Plaatsen nieuwe cv-installatie: ga je bouwen of verbouwen? Wil je je oude cv-ketel vervangen? Dan helpt een gecertificeerd expert je graag. Samen met hem kies jij de meest geschikte oplossing voor jouw woonsituatie.
 • Andere HVAC: heeft je loodgieter ook ervaring met cv-installaties? Dan neemt hij gegarandeerd ook andere hvac voor z’n rekening. Denk hierbij aan het plaatsen, onderhouden en repareren van ventilatie- en airconditioningsystemen.

HVAC herstellen, onderhouden of plaatsen? Ontvang vrijblijvend offertes voor loodgieterswerken.

 

Hoe kies ik de beste loodgieter voor mijn klus?

Doordat de aard en de moeilijkheidsgraad van de klus kan variëren, is het erg belangrijk dat je meerdere experts vergelijkt voor jouw loodgieterswerken. Het onderhoud van je cv-installatie laat je bv. beter over aan een loodgieter met ervaring. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van ventilatiesystemen of het herstellen van je airconditioning. Wil je alleen een waterontharder in huis? Dan heb je weer een ander type loodgieter nodig.

Op zoek naar de meest geschikte loodgieter voor jouw klus? Start hier je aanvraag.

 

uw loodgieter service

 

 

Hoeveel kosten loodgieterswerken?

De prijs voor loodgieterswerken is afhankelijk van de klus, de omvang van de werken, de reis- en eventuele verblijfskosten, … Meestal rekent een vakspecialist € 70 à 150 (excl. btw, incl. uitvoering & materialen) voor onderhouds- en ontstoppingswerken. Moet je ’s avonds of in het weekend van z’n diensten gebruik maken? Dan ligt de prijs ook hoger.

BELANGRIJK: wil je graag een betrouwbare inschatting van de verwachte kostprijs voor je loodgietersklus? Dan raden we je aan om minstens 2 à 3 loodgieters te vergelijken. Zo heb je meteen een beter zicht op de verwachte kostprijs. Ontmoet hier vakspecialisten.

 

 

Waarom een loodgieter inschakelen?

Waarom laat je bepaalde klussen het beste over aan een loodgieter? We zetten de voornaamste voordelen van zulke ervaren vakspecialisten op een rijtje:

 • Uitgebreide analyse: een specialist komt altijd langs voor een gesprek en een analyse. Vermoed je een lekkage? Dan brengt hij de nodige apparatuur mee om deze op te sporen. Voor een badkamerrenovatie wisselen jullie samen ideeën uit en kan de specialist hierna de haalbaarheid van het project inschatten.
 • Advies op maat: het gesprek op locatie is bedoeld om je van gepast advies te voorzien. Pas daarna is je loodgieter in staat om een oplossing voor het probleem te bedenken.
 • Professionele plaatsing: een ervaren specialist is op de hoogte van alle aandachtspunten bij het uitvoeren van de verschillende loodgieterswerken. Hij heeft alle nodige kwalificaties om reparaties, installaties of onderhoudsbeurten correct uit te voeren.
 • Dienst na verkoop: vertrouw je op een professional uit jouw regio? Dan ben je ook zeker van een degelijke en flexibele service. Dit is belangrijk wanneer je verwarmingsinstallatie defect is, of als pas aangelegde waterleidingen kapot dreigen te gaan.

 

TIP: vergelijk offertes & bespaar!

Wij raden je aan om eerst meerdere offertes aan te vragen en deze goed te vergelijken. Neem de tijd om verschillende prijzen, adviezen, … tegen elkaar af te wegen. Zo maak jij uiteindelijk de beste keuze voor jouw project.

Gratis loodgieter offertes aanvragen? Simpel, vul gewoon ons offerteformulier in en binnen enkele dagen nemen 2 à 3 loodgieters contact met je op. Start je aanvraag hier!

 

Lees ook
glazen opbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 inspiratie voorbeelden!
prefab aanbouw met verdieping
Prefab aanbouw
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
erker aanbouwen
Erker aanbouw
renovatie gevel bekleding
Renovatie gevel: 4 mogelijkheden
vuurvaste isolatie
3 soorten Vuurvaste isolatie
renovatie badkamer kosten
Renovatie badkamer
muren verven tips
Muren verven
zolder verbouwing
Renovatie zolder