Bekende designers & architecten

Wereldwijd bekend worden met je creaties is maar aan weinigen gegeven. Op deze pagina vind je heel wat realisaties van bekende designers en architecten die geschiedenis hebben geschreven.

Jasper Morrison


Designers Jasper Morrison

De Engelse designer Jasper Morrison (1959) staat bekend om zijn serieuze minimalistische opvattingen over design. Morrison gaat bij het ontwerpen uit van zijn 'Super Normal' filosofie en wil design zo eenvoudig mogelijk brengen, ontdaan van allerlei versieringen en decoratieve elementen.

Lees artikel

Charles en Ray Eames


Designers Charles en Ray Eames

Charles en Ray Eames behoren tot meest invloedrijke Amerikaanse designers van de 20ste en 21ste eeuw. Dit ontwerpers echtpaar werd het meest bekend door hun revolutionaire ontwerpen van de Eames Lounge Chair, La Chaise en de Plastic Armchair.

Lees artikel

Maarten Van Severen


Blog Maarten Van Severen

De Belgische meubelontwerper en designer Maarten van Severen is van grote invloed geweest op de meubelindustrie. Zijn minimalistische ontwerpen zoals stoel .03 werden in de jaren negentig met open armen ontvangen en worden nog steeds uitgebracht door gerespecteerde designfabrikanten zoals Vitra, Alessi, Pastoe en Edra.

Lees artikel

Mark Newson


Designers Mark Newson

De Australische designer Marc Newson behoort tot een van de meest toonaangevende ontwerpers van de 21e eeuw. In 1986 krijg hij internationale bekendheid met het ontwerp van de Lockheed Lounge Chair. Deze bijzondere stoel werd in 2010 geveild voor meer dan twee miljoen Dollar.

Lees artikel

Le Corbusier (1887-1965)


Designers Le Corbusier (1887-1965)

Charles-Édouard Jeanneret-Gris wordt in 1887 in Zwitserland geboren. Hij is voornamelijk als architect bekend geworden maar oogstte met een aantal meubeldesigns, waaronder de LC1 t/m LC11 serie veel succes. Le Corbusies is dan ook niet onterecht één van de bekendste designers ter wereld.

Lees artikel

Arne Jacobsen


Designers Arne Jacobsen

De Deense ontwerper en architect Arne Jacobsen (1902-1971) is bekend geworden door zijn functionalistische stijl van ontwerpen en zijn vooruitziende blik. Dat vorm steeds door functie moet worden bepaald zie je duidelijk terug in de zijn ontwerpen,  zoals bij de stoelen: 'de mier', 'de zwaan' en 'het ei.'

 

Lees artikel

Marcel Wanders


Designers Marcel Wanders

Marcel Wanders is een Nederlandse designer die vooral gekend staat voor zijn uitbundige creaties en eigenwijze opvatting van design. Hij brak internationaal door met zijn befaamde Knotted Chair en is nu vooral gekend van zijn projecten bij Moooi.

Lees artikel

Verner Panton


Designers Verner Panton

Verner Panton is één van de meest gekende designers ter wereld en dat heeft alles te maken met de razend populaire Panton Chair die hij samen met Vitra uitbracht. Naast de Panton Chair bracht hij nog heel wat opmerkelijke producten uit.

Lees artikel

John Pawson


Designers John Pawson

John Pawson is een architect uit Engeland die naam en faam verwierf door zijn minimalistische denkwijze over architectuur. De laatste jaren is hij vooral bekend voor zijn moderne woonaccessoires die wereldwijd een groot succes kennen.

Lees artikel

Filip Deslee


Designers Filip Deslee

Filip Deslee is een gerenommeerd interieurarchitect die werkzaam is in binnen- en buitenland. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door hun tijdloze en minimalistische uitstraling, welgekozen materiaalkeuzen en aandacht voor licht en schaduw.

Lees artikel