Ga naar de inhoud

Badkamertegels kiezen | Tips en praktische weetjes

Badkamertegels komen in heel wat formaten en kwaliteiten. Waar je op moet letten bij het kopen van tegels en welke impact verschillende formaten kunnen hebben vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Badkamermeubel kopen: Tips en inspiratie

Het badkamermeubel of lavabomeubel is het centerpunt van de badkamer. Tips voor een tijdloos meubel, belangrijke afmetingen, materialen en inspiratie vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een geslaagde badkamerverlichting

Voor een geslaagde badkamerverlichting kan je gebruikmaken van algemene verlichting, sfeerverlichting en taakverlichting. Tips om licht te integreren in jouw badkamer vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Tips kleine badkamer inrichten

In de badkamer moeten heel wat spullen een plekje vinden waardoor kleine ruimtes al snel druk kunnen overkomen. Hoe je een kleine badkamer groter kan doen lijken lees je in deze interieurtip.

 

LEES INTERIEURTIP

Een badkamermeubel op maat laten maken

Met een badkamermeubel op maat kan je de ruimte optimaal benutten en heel wat extra bergruimte  voorzien. Ook de prijs van een badkamermeubel valt goed mee naargelang de materiaalkeuze.

LEES INTERIEURTIP

Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen

De inloopdouche is het summum van de hedendaagse badkamer. Het zorgt voor een open gevoel en is ook bijzonder praktisch. Hoe je een inloopdouche moet maken en belangrijke afmetingen vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor het renoveren van de badkamer

De badkamer renoveren is een klus waar je heel wat voorbereidingen moet voor treffen. Hoe je de verbouwingen vlot laat verlopen en aan welke prijzen je moet denken vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Waarom een complete badkamer een slim idee is

Een complete badkamer is een badkamerset die op voorhand voor jou is samengesteld. Dat biedt meerdere voordelen. Je bent er zeker van dat alle onderdelen qua stijl mooi bij elkaar passen, het bespaart je heel wat tijd bij het kiezen en je doet er financieel een interessante zaak mee. Ontdek snel waarom een complete badkamer dus een slim idee is.

LEES INTERIEURTIP

Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie

Wanneer je een bad koopt, moet dit niet alleen mooi maar ook praktisch zijn. Bovendien is het belangrijk dat het bad is afgestemd op de grootte van de badkamer. Ontdek hier welke keuzes je zoal moet maken bij de aankoop van een nieuw bad. 

LEES INTERIEURTIP

Bubbelbad badkamer

Een bubbelbad in de badkamer plaatsen is ideaal om een wellness-ervaring te hebben in je eigen woning. In dit artikel vind je nuttige info en aandachtspunten bij het plaatsen van een jacuzzi in de badkamer.

LEES INTERIEURTIP

Regendouche kiezen: tips en inspiratie

Regendouches geven je badkamer een luxueuze touch. Ze zijn verkrijgbaar als opbouw- of inbouwmodel. Bij het kiezen hou je best rekening met een aantal belangrijke aandachtspunten.

LEES INTERIEURTIP

Badkamerrenovatie: mogelijkheden en tips

Een badkamerrenovatie is een klus die heel wat inspanningen vraagt. In dit artikel kom je te weten welke werken je zoal kan uitvoeren bij het renoveren van je badkamer.

LEES INTERIEURTIP

Badkamer schilderen: tips en inspiratie

Je badkamer schilderen in een aangename kleur kan een heus verschil maken voor de sfeer die ze uitstraalt. Ontdek hier enkele aandachtspunten en inspiratievoorbeelden voor het schilderen van badkamers.

LEES INTERIEURTIP

Houten badkamermeubel: tips en inspiratie

Met een houten badkamermeubel straalt je badkamer warmte en authenticiteit uit. Ze zijn te verkrijgen in heel wat houtsoorten en afwerkingsmaterialen. Ze hebben elk hun voor-en nadelen. Ontdek hier interessante tips en voorbeeldfoto's ter inspiratie.

LEES INTERIEURTIP

Glazen douchewand: Mogelijkheden en inspiratie

Voor een instant luxueuze badkamer kan je opteren voor een glazen douchewand. Een douche in glas is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en creëert een ruimtelijk effect. Lees alles over de soorten beglazing en de types douches. 

LEES INTERIEURTIP

Moderne badkamers: Inspiratie

Een moderne badkamer heeft een hedendaags en tijdloos design door het gebruik van inloopdouche, vrijstaand bad, afgelijnde meubelair en witte sanitair. Inspiratie foto's van moderne badkamers vind je terug in dit artikel. 

LEES INTERIEURTIP

Een gietvloer in de badkamer

Gietvloeren zijn ideaal voor badkamers vanwege hun waterdichte afwerking. Het heeft ook een esthetische meerwaarde. Lees meer over de verschillende soorten, prijzen en de voor- en nadelen. 

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een bad douche combinatie

De bad douche combi is de perfecte oplossing als je niet wil inboeten aan comfort in een kleinere badkamer. Op welke manieren je een douche en bad het best kan combineren met elkaar lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie

Marmer staat voor luxe en comfort. Het hoort perfect thuis in zowel een moderne als klassiekere badkamer. Wit marmer is de bekendste en populairste soort maar ook met de donkere varianten kan je heel wat huiselijkheid scheppen.

LEES INTERIEURTIP

Betonlook in de badkamer: materialen & eigenschappen

Een badkamer met betonlook is de laatste jaren bijzonder populair en dat is niet onterecht. Beton is een warm materiaal met heel wat kleur en een tijdloos karakter. Welke materialen hiervoor gebruikt kunnen worden lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Badkamer behang: Leuke eyecatcher voor de muren

Kan jouw badkamer ook wat meer pit gebruiken, dan is vochtbestendig behang met een hippe print vast iets voor jou! Badkamer behang is een goed alternatief voor tegels en kan geplaatst worden achter het bad, lavabo of toilet.

LEES INTERIEURTIP

Douchebak kiezen: Materialen en formaten

Een douchebak is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kan zowel als inbouw en opbouw geplaatst worden. In welke materialen je douchebakken kan kopen en wat hun voordelen, nadelen, en prijzen zijn vind je terug in dit artikel.

LEES INTERIEURTIP

Badkamer verwarming kiezen: Soorten verwarmingselementen

De badkamer is de ruimte bij uitstek waar je het goed warm wil hebben. Welke verwarming biedt het meeste comfort en past het best in je badkamer? De meest gebruikte badkamer verwarming op een rijtje.

LEES INTERIEURTIP

Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat?

Overweeg je om een houten vloer te plaatsen in de badkamer? Met welke aandachtspunten je rekening moet houden en wat de verschillen zijn tussen parket en laminaat in de badkamer vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Welk plafond in de badkamer?

Het plafond bepaalt grotendeels de sfeer en de stijl van je badkamer. Plafonds systemen bestaan in talloze vormen, kleuren en materialen. Welke plafondbekleding is het best bestand tegen vocht en gemakkelijk in onderhoud?

LEES INTERIEURTIP

Badkamerrenovatie: voor en na

Dankzij een badkamerrenovatie kan je de uitstraling en het gevoel van je badkamer veranderen. Door de badkamer te hullen in een nieuwe kleur en door andere materialen te gebruiken, ziet je ruimte er als nieuw uit. In dit artikel vind je voor en na foto's van gerenoveerde badkamers. Klik hier en doe heel wat inspiratie op.

LEES INTERIEURTIP

Een betonvloer in de badkamer

Een betonvloer schenkt je badkamer een moderne look. Beton is van nature niet waterdicht dus het gebruik ervan vraagt extra maatregelen. Lees de tips rond betonvloeren in de badkamer. 

LEES INTERIEURTIP

Overzicht soorten wandbekleding voor de badkamer

Naast keramische tegels en mozaiëk kan je voor de wandbekleding ook gebruikmaken van verf, behang en plaatmaterialen. Interieurdesigner zet alle materialen en hun eigenschappen op een rijtje.

LEES INTERIEURTIP

Mozaïek tegels in de badkamer

Mozaïek tegels zijn tijdloos en ideaal voor gebruik in de badkamer. Het grote voordeel is dat je mozaïek zowel voor de vloer als de wanden kan hanteren. Ontdek de verschillende soorten en vormen mozaïek in volgend artikel. 

LEES INTERIEURTIP

Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen

Als je houdt van comfortabel douchen, kies je best voor een thermostaatkraan. Het houdt de temperatuur van het water constant zodat je kan douchen zonder zorgen. Ontdek de vele voordelen van een thermostaatkraan in de douche

LEES INTERIEURTIP

 

 

INSPIRATIE EN ORIGINELE IDEEËN VOOR DE BADKAMER

De badkamer is je persoonlijke wellness waar je heerlijk kan ontspannen, tanden poetsen, scheren, douchen,... Bij de inrichting van een badkamer komt heel wat kijken. De hoge kostprijs van de sanitaire toestellen, het positioneren van het bad en inloopdouche, badkamertegels kiezen en de technische complexiteit maken het niet altijd even makkelijk om er een relaxerende ruimte van te maken. Creëer de badkamer van je dromen met een landelijk, modern, luxueus, minimalistisch,... interieur. In deze rubriek vind je allerlei originele ideeën.

 

Witte moderne badkamer - badkamer ideeën© Shutterstock